Go to Top

Compozitie Oncolinat

 Mai jos va prezentam detalii despre compozitia produsului ONCOLINAT:

Astragalus  îşi are originea în Mongolia şi în regiunile Chinei şi face parte dintr-o specie de ciuperci ce poate fi considerată ca fiind o plantă medicinală dintre cele mai complete cuprinzând în structura ei o combinație complexă de flavonoizi, polizaharide, glicoside triterpene, minerale trasoare și amino acizi. Administrarea în doză terapeutică a ciupercii Astragalus duce la refacerea până la normal a numărului de celule T (celule albe într-o formă specifică) la pacienții suferinzi de cancer, SIDA etc.. Polizaharidele din Astragalus conduc la stimularea activității corticale a pituitarei-adrenale refăcând numărul celulelor roșii fabricate în măduva oaselor în cazul leucemiei. Deasemenea s-a mai demonstrat că stimularea producției proprie de interferon a organismului se poate face cu Astragalus devenind util în tratarea de bolii precum hepatitei C, Alzeimer și suport pentru tratamente chimioterapeutice și întărirea funcțiilor imunitare.

În Statele Unite ale Americii, o serie de investigații conduse de către cercetători asupra suferinzilor de Cancer au dus la concluzionarea cu succes ca Astragalus reprezintă un tratament alternativ pentru persoanele al căror sistem imunitar este slăbit de radio și chimio terapie. Deasemenea, planta are activități anti-virale (inclusiv virusurile Hepatice), anti-inflamatorii, anti-bacteriene(inclusiv combaterea de streptococi), activități diuretice (facilitează eliminarea fluidelor din organism). Efectul combinat al interferonului de a crește celulele și a spori protecția sistemului imunitar face ca Astragalus-ul să fie unul dintre cele mai bune suplimente alimentare utilizat în terapiile antitumorale. 

Proprietăți principale ale ciupercii Astragalus sunt: hepatoprotector, antioxidant, stimulator imunitar, adaptogen, tonic, hemostatic, antihipertensiv.


 

 Aloe Ferox, din toate varietățile de aloe, aceasta este cea mai întrebuințată în Africa de Sud (zonă de origine a speciilor de plante aloe), dar și  în Japonia, China și în Coreea. Cercetări conduse pe pacienți umani în cadrul unui spital din Coreea de Sud au demonstrat impactul substanțelor amărui din aloe ferox ce îl au asupra corpului îmbunătățind imunitatea. Mai exact, aloe ferox, prin administrare internă duce la creșterea sistemului imunitar (monocite, NKC) făcându-l mai activ. Atestările efectelor benefice ale acestei plante sunt menționate și în Biblie, în papirusuri egiptene sau pe tăblițele sumeriene ce arată folosirea acestei plante în medicină cu peste 4000 de ani față de acum. 

Ca detoxifiant, Aloe este folosit cu succes și este puternic și complex ca tratament având aplicare în cazuri din cele mai diverse pornind de la curele de slăbire, constipație și până la bolile tumorale. Denumirea plantei Aloe Ferox apare și sub forma Aloe amară datorită gustului său amar și datorită acțiunii detoxifiante foarte intensă cu alte specii de aloe.  


 

RESVERATROL

Resveratrolul a produs o adevărată revoluție în medicină. Oncolinat conține în  compoziția sa resveratrol. Acesta e conținută în strugurii și în vinurile roșii și efectele sale benefice alcătuiesc o listă lungă. Identificată de către un chimist japonez în anul 1939, pe nume M. Takaoka, într-o plantă toxică dar cu efecte puternice din punct de vedere medicinal iar în România, este înâlnită sub denumirea de Strigoaie sau Veratrum album, substanța din aceasă plantă a fost ignorată până în momentul în care s-a descoperit că există în cantități mari în strugurii roșii și, important, în vinul roșu. Mai exact, resveratrolul este o substanță a cărui scop este de a apăra strugurii de viță-de-vie și este secretată în momentul în care aceștia sunt atacați de ciuperci și bacterii parazite. Odată ajuns în organismul animalelor, resveratrol se dovedește a avea puternice efecte terapeutice.  

Descoperiri importante legate de resveratrol au fost făcute de catre biologul american dr. David Sinclair în anul 2003 când a descoperit că insectele carora le-a administrat această substanță, viața lor s-a prelungit cu 54% urmând apoi un grup de cercetători din Italia care au făcut un experiment pe pești demonstând că hrănindu-i cu resveratrol, trăiesc cu peste 30% mai mult, sunt mai rezistenți la efort și dezvoltă abilități de a evita stimulii neplăcuți. Dozele zilnice de resveratrol, necesare pentru a obține efectele terapeutice, ar presupune să bem 3-5 litri pe zi din vinurile roșii cele mai bune. În această doză, alcoolul din vin ar distruge în scurt timp organismul așa încât, sursele de Resveratrol trebuie diversificate, pentru a beneficia de el. Dintre fructe, cele mai bogate în Resveratrol sunt: strugurii negri (coaja lor) și afinele, urmate în ordine de strugurii roșii, sâmburii strugurilor (roșii), coacăzele negre, merișor, merele cu coajă roșu-închis spre violet, mure, prunele închise la culoare. Resveratrol mai găsim în varza roșie, în arahide, în ceapa roșie, în fasolea boabe de culoare neagră.


 

COACĂZ NEGRU

 

Coacăzul-negru (Ribes nigrum) este de mare valoare ca remediu și datorită compoziției sale bogate în enzime, în minerale, în fitohormoni și aminoacizi, atribuie proprietăţi proprii mugurilor și ţesuturilor embrionare vegetale, dăruindu-le capacități de reglare și regenerare a funcțiilor esențiale ale celulelor realizând în acest mod o corectare a dezechilibrelor hormonale și energetice ce apar la nivel de țesuturi și organe. Mugurii de Coacăz-negru au proprietatea de organotropie (afinitate față de un anumit organ) spre glanda corticosuprarenală, cu rolul de reglare şi de corecție a dezechilibrului energetic şi hormonal ce apar la nivelul acesta. Mai mult, mugurii din Coacăzul-negru sunt stimuli pentru procesele de eliminare şi drenare a compuşilor reziduali sau toxici din organismul uman, fiind recunoscuți datorită proprietăţilor cortizonice naturale, lipsite de efecte adverse și toxicitate. Determină creșterea secrețiilor de corticosteroizi (acțiuni antiinflamatorii și antialergice), diuretice, antiseptic urinar, prin stimularea glandei corticosuprarenale.  

 Recomandat pentru urmatoarele afectiuni: afectiuni renale (litiaza urica), hipertensiune, guta; oboseala vizuala, miopie progresiva; edeme cardiorenale, articulatii umflate, dureroase; teroscleroza, arterita, trombagenita obliteranta, hipertensiune; litiaza renala (cu urati); tulburari specifice debutului menopauzei; reumatism cronic degenerativ;anemie; alcoolism


 

 GOJI

Goji Berry, intitulat și fructul minune iar folosirea lui datează de cel puțin 1700 de ani în Tibet. Acest fruct este inclus în medicina tibetană fiind folosit la tratarea afecțiunilor hepatice, afecțiunilor renale și pentru a scădea colesterolul, pentru curățarea sângelui, scăderea tensiunii, tratarea bolii psoriazis, a alergiilor, depresiilor, insomnie și afecțiuni severe precum cancerul. De asemenea, în Tibet era folosit de către oameni pentru întărirea sistemului imunitar și sporirea longevitații. Mulți oameni din anumite regiuni ale Tibetului aleg să consume cu regularitate fructele Goji, trăiesc până la 100 de ani și peste, fără să sufere de vreo boala.

 Conținutul acestui fruct minune?

Conține un complet spectrum de carotenoide, incluzând beta-caroten(o sursă mult mai bună decât morcovul) și zeaxantină, având un rol remarcant în protecția ochilor. Goji Bery deține mai multe carotenoide decât orice alt aliment.

Vitaminele B1, B2, B6.

18 amino acizi, inclusiv cei 8 aminoacizi care sunt esentiali.

Este surprinzător faptul că are în conținut și vitamina E, acestă vitamină fiind foarte rar găsită în fructe.

Conține acizi grași esențiali.
Physalin, un compus activ ce luptă împotriva principalelor forme de leucemie.
Conține și solavetivonă- un agent puternic antibacterial și antifungic.
Întărește sistemul imunitar.

Conține Beta- sitosterol ce ajută în tratarea afecțiunilor prostatei și a impotenței.
Conține 21 de minerale și agenți anticancerigeni precum germaniu ce se găsește rar în fructe și alimente.
Cyperon- folosit în problemele ce țin de ciclul menstrual și cazurile de cancer cervical.
Betaină, benefică în depresii și stări anxioase.
Generează o stare de bine și de optimism, de aceea se mai numesc și “boabele fericirii”.

O sursă de antioxidanți dintre cele mai mari (efect de anti- îmbătrânire).
Reprezentând o sursă bogată de germaniu și seleniu, fructele de Goji au fost folosite într-un număr de studii clinice în care erau implicați pacienți suferinzi de cancer. Odată cu administrarea la pacienții tratați cu chimioterapie, acest fruct oferă o protecție însemnată ficatului.


 

 ARDEI IUTE

Ardeii iuți, exceptând folosirea lor în condimentare, consumaţi cu moderaţie duc la stimularea poftei de mâncare, la o digestie uşoară şi se pare ca deţin proprietăţi anticancerigene ce provoacă distrugerea celulelor cancerigene. 

Beneficiile pentru organismul uman aduse de consumul de ardei iute.

Ardeiul este antiseptic, stimulent şi are un conținut mare de vitamină C și beta-caroten; ajută la întărirea inimii, la regularizarea curgerii sângelui, la regularizarea arterelor și nervilor. Ajută la stimularea circulaţiei, în vindecarea gripei, este indicat în tratarea durerii de urechi la copii şi luptă foarte bine împotriva infecţiilor de la nivelul gingiilor, vindecă durerile dentare şi abcesele şi este recomandat în congestia sinusurilor.

Ardeiul iute este folosit pentru reglarea tensiunii arteriale, pentru întărirea inimii, a arterelor și a terminaţiilor nervoase. Este analgezic, crește imunitătea, are acțiui antitumorale, ajută în afecțiuni respiratorii, reduce colesterolul, ajută la slăbire, prezintă efecte benefice în diabet. Studiile recente arată că mucoasa stomacală este ferită de eroziunea ce poate fi datorată consumului de ardei iute iar neplăcerile pot fi întâlnite doar la nivelul papilelor gustative atunci când avem persoane cu sensibilitate la iuţeală.  


 

 SHIITAKE  -Ciuperca parfumata ( Lentinula Edodes )

In prezent, ciuperca Shiitake este utilizata in principal datorita proprietatilor sale antivirale si antibacteriene, respectiv datorita efectului antitumoral. Efectele pozitive ale ciupercii Shiitake asupra sanatatii sunt raportate in numeroase studii, deoarece aceasta ciuperca este o componenta importanta a bucatariei asiatice.

Intr-un studiu efectuat in Japonia (Hokkaido University School of Medicine) s-a demonstrat faptul ca utilizarea ciupercii Shiitake la pacientii cu cancer a incetinit cresterea celulelor tumorale, respectiv a redus efectele secundare ale tratamentului antitumoral.


 

 CHLORELLA

Chlorella pyrenoidosa este o algă verde unicelulara de apă dulce. Acest organism microscopic a fost descoperit in secolul al XIX-lea. Chlorella pyrenoidosa a evoluat acum 2,5 milioane de ani si a fost prima planta ce a evoluat catre un nucleu complex. Aceasta alga este bogata in nutrienti importanti, vitamine si aminoacizi. Proprietatile vindecatoare ale Chlorella pyrenoidosa sunt, in prezent, intens studiate.

Compozitia Chlorella pyrenoidosa

O celulă de Chlorella este compusă din:

clorofilă: pigment natural de culoare verde, care ajută la funcționarea stomacului, ficatului și a intestinului, dar fortifică și sângele;
membrana celulară, o parte de o extremă importanță deoarece, aceasta absoarbe metalele grele (plumb, cadmiu, mercur), pesticidele, insecticidele, hidrocarburile, noxele de care organismul nu este capabil să le transforme. Le elimină și totodată previne și depunerea lor în organism. Are efect de regenerare și de protecție celulară;
ADN, ARN – material genetic din nucleu;
CGF (cellular grow factor) – factor de creștere, Chlorella fiind o algă ce se multiplică rapid, mai precis de 40 de ori în 24 de ore. Stimulează reînnoirea celulară, crește vitalitatea și susține imunitatea. 

Chlorella conține: 60% proteine, 11% lipide, bogate in acizi grasi nesaturati, 18% zaharuri, 12 vitamine, din care: A(betacaroten), B2, B12, E, acid folic (B9), B1, B6, C, biotina (H), B5, niacin (B3), inozitol, oligoelemente și minerale: fosfor, calciu, potasiu, fier, magneziu, zinc, iod, cupru.


 

 Ganoderma Lucidum, este o ciupercă miraculoasă cu calități vindecătoare ce sunt recunoscute de mii de ani fiind numită de către chinezii Ling zhi sau, în traducere, regele miracol al plantelor sau iarba potenţei spirituale. În România este găsită sub numele de ciupercă a nemuririi.  Apreciată datorită capacităţii sale de a elimina toxine din organism, ciuperca Ganoderma a fost valorificată din cele mai vechi timpuri şi în special de către poporul chinez. Astăzi, ciuperca este cunoscută în lumea medicală pentru efectele benefice de sporire a sănătăţii  şi este supranumită “elixirul tinereții” datorită multitudinii substanţelor active ce au capacitați de purificare a organismului sporind astfel rezistența în faţa bolii şi menținerea unui tonus ridicat.

Dintre toate proprietăţile acestei ciuperci, cea mai spectaculoasă este cea de creştere a duratei vieţii. Ganoderma ajută la tratarea şi vindecarea persoanelor bolnave de o serie de afecţiuni grave şi prin rolul sau de detoxifiere puternică a organismului, conduce la un sistem imunitar întărit rezultând un răspuns mai bun dat de corp în faţa bolilor. Efectele de detoxifiere create de această plantă sunt date din faptul că Ganoderma este un diuretic eficient ce reuşeşte să intensifice activitatea renală. Printre proprietăţile curative ale Ganodermei  putem enumera: împiedicarea de formări și extinderi tumorale, potrivirea tensiunii arteriale, normalizarea nivelului colesterolului din sânge precum și pH-ul intern, sporirea tonusului organismului și îmbunătățirea capacității de memorare și concentrare.